Torkasin kirju koera rõngasse tükkideks murtud kakaoga hommikusöögihelbed, panin külmkappi.
Kohupiimamunade tegemiseks kasutasin aprikoosipasha segu: http://toidupildid.blogspot.com/2009/04/aprikoosipasha.html. Võtsin sellest 300 grammi ja lisasin 4 tl veega paisutatud ja seejärel sulatatud 1 tl zelatiini.
Munakoortele tegin mõlemasse otsa augud, munakoore teravama tipuga ossa väikse ja teisele poole suure augu, kust oleks võimalik kohupiimatarretist sisse tõsta. Tühjad munakoored pesin korralikult kuuma veega ja jätsin kuivama (tegin seda juba mitu päeva enne).
Kohupiimasegu tõstsin tühjadesse munakoortesse, panin külmkappi tarduma.
Enne serveerimist koorisin kohupiimamunad ära, aga nagu mõnikord keedumuna puhulgi, et koor ei tule hästi ära, nii ka seekord. Kohupiimamunad jäidki välimuselt nagu halvasti kooritud keedumunad.
4 kommentaari:
Väga realistlikud näevad need kohupiimamunad igal juhul välja. :)
võibolla annaks neid mune enne toidukilega vooderdada, et koorimisel tükikesi ei eralduks?
Aga kujutad ette kui keeruline on toidukilet kenasti siledalt väikse augu kaudu munakooresse toppida, minu arvates võimatu.
munad hetkes sooja vette, zelatiin pehmeneb ja koorida on kergem
Postita kommentaar