Selliste kogustega tehtud tainas tuleb üsna vedel ja sobib ainult plaadisaia tegemiseks.
Eelkergituseta tainas:
5 dl piima
25 g pärmi
1 dl suhkrut
1 tl soola
3 spl õli
5 dl kaerahelbeid ehk 4 dl purustatud kaerahelbeid
7 dl jahu
Pärm vedeldada suhkruga segades. Piim lasta käesoojaks, lisada suhkru-pärmilahus, jahu, sool, kaerahelbed, õli. Segada läbi ja jätta kaetult sooja kohta kerkima umbes 1 tunniks kuni on kerkinud vähemalt kahekordseks.
Valmis tainas valada kausist küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, ajada lusikaga laiali, katta moosiga või mõne teise kattega. Küpsetada 200-kraadise ahju keskmises vahes umbes 20 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar