kolmapäev, 22. aprill 2009

Kaerahelbe-pärmitainast moosiplaadikook

Proovisin teha tervislikuma pärmitaigna, asendades osa jahu purustatud kaerahelvestega, maitse omadustelt oli minu arvates parem kui tavaline pärmitainas.
Selliste kogustega tehtud tainas tuleb üsna vedel ja sobib ainult plaadisaia tegemiseks.
Eelkergituseta tainas:

5 dl piima
25 g pärmi
1 dl suhkrut
1 tl soola
3 spl õli
5 dl kaerahelbeid ehk 4 dl purustatud kaerahelbeid
7 dl jahu
Pärm vedeldada suhkruga segades. Piim lasta käesoojaks, lisada suhkru-pärmilahus, jahu, sool, kaerahelbed, õli. Segada läbi ja jätta kaetult sooja kohta kerkima umbes 1 tunniks kuni on kerkinud vähemalt kahekordseks.
Valmis tainas valada kausist küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, ajada lusikaga laiali, katta moosiga või mõne teise kattega. Küpsetada 200-kraadise ahju keskmises vahes umbes 20 minutit.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails