Arendasin edasi ajakirjas "Kööginurk"olnud retsepti, lisades suvikõrvitsa, saia ja mõeldes ise kogused, sain väga maitsva toidu.
550 g lõhehakkliha
550 g lõhehakkliha
1 muna
1 spl jahu
3 viilu saia
vett saiade leotamiseks
3/4 tl soola
1/5 tl sidrunpipart
Hakklihale lisada muna, jahu, leotatud ja kuivemaks pigistatud saiaviilud, maitseained. Segada ja laotada fooliumiga kaetud vormipõhja. Katta täidisega ja keerata fooliumi abil rulli, määrida pealt munaga, küpsetada ilma katmata.
Täidis:
2 dl metsaseeni
1 sibul
1 suvikõrvits (150 g)
3/4 tl soola
Kupatatud seened ja sibul purustada köögikombainis. Purustatud seene-sibulasegu ja väiksed suvikõrvitsakuubikud praadida, lisada sool.
Küpsetada 200-kraadise ahju keskmises vahes 50 minutit.
Kupatatud seened ja sibul purustada köögikombainis. Purustatud seene-sibulasegu ja väiksed suvikõrvitsakuubikud praadida, lisada sool.
Küpsetada 200-kraadise ahju keskmises vahes 50 minutit.
2 kommentaari:
Millist lõhehakkliha kasutasid? Tegid ise?
Olen ostnud vahest vici(sügavkülmutatud) lõhehakkliha plaate ja ahjuvormi teinud. Jääb päris hea, maitse asi muidugi,üsna tugeva lõhe maitsega siiski.
Ma ei teagi öelda, mis firma hakkliha see oli, aga igal juhul oli see Maximas soodushinnaga (~35 kr/kg)
Postita kommentaar