laupäev, 4. aprill 2009

Kaerahelbepätsid

Retsept raamatust "Saiad, pirukad, koogid"


300 g ehk 6 dl kaerahelbeid purustatult
1 dl suhkrut
100 g margariini
terake soola
2 muna
Munad vahustada suhkruga. Kaerahelbed purustasin köögikombainis peenemaks, kuid see pole oluline. Munavahule lisada kaerahelbed, sulatatud margariin, sool, segada. Kahe teelusika abil tõsta väiksed pätsid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpsetada eelkuumutatud 200-kraadise ahju keskmises vahes 12 minutit ja siis veel 4 minutti ülemises vahes.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ma nagu mäletan oma kokkamise algusest, et kaerahelbepätside taigen pidi mingi aja seisma ka. Või see pole oluline, kui kaerahelbed on purustatud?
C.

Ssille ütles ...

Mina küll ei lasknud seista ja selles retseptis, mille järgi ma tegin, kus oli mõeldud tavalisi kaerahelbeid ilma purustamata, ei olnud ka kirjas, et peaks enne seisma.

Pettari Linna ütles ...

pähkleid v6ib ka panna, kellele meeldib. n6uka ajal neid pold suurt saada, ilmselt seet6ttu jäid originaalretseptist välja :)

Kunter ütles ...

Nämm nämm nämm, neid teeb mu ema ka aeg-ajalt, päris maitsvad.

Pille ütles ...

Väga hea retsept! Mind natuke ajab segadusse kaerahelveste kogus. Olen mõõtnud 300 grammi. Detsiliitritena ehk siis retseptis 6 dl oleks arvestusega, et 1 dl kaerahelbeid on 35 grammi ja 35 x 6 = 210 grammi.
Tahkete toitainete juures ise eelistaksin retseptis arvestust alati grammidena :)

Related Posts with Thumbnails