laupäev, 20. detsember 2008

Rõngaskook (marmorkeeks)



Selle retsepti allikat ei teagi, ise sain selle oma ema käest, kes küpsetas seda ka siis kui ma laps olin. Meie kutsusime seda rõngaskoogiks, aga põhimõtteliselt on see marmorkeeks.
450 g jahu
2,5 dl suhkrut
1,5 klaasi petti või keefiri (ühe klaasi mõõt 2,5 dl)
7 spl õli või 150 g margariini (olen alati õli kasutanud)
3 muna
1,5 tl soodat
rosinaid
poolele taignale lisada 1,5 spl kakaod
Munad kloppida suhkruga lahti, lisada soodaga segatud jahu, rosinad, keefir või pett, õli, segada korralikult läbi, pool taignast panna teise kaussi, sinna lisada kakao.
Võiga määritud ja riivsaiaga üle puistatud auguga vormi hakata panema vaheldumisi valget ja pruuni tainast, järgmisel kihil panna valge peale pruuni ja pruunile valget tainast.
Küpsetada 200-kraadise ahju keskmises vahes umbes 45 minutit kuni tikuga katsudes jääb tikk puhtaks.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Very good!

Related Posts with Thumbnails