450 g maksa
2,5 tl soola
4 dl kohvikoort
4 hiigelsuurt salatisibulat või 8 normaalset mugulsibulat2 hapukat õuna (antonovka)
1 punane paprika
musta peenpipart
Sibulad lõigata ratasteks, õunad kangideks, paprika ja maks ribadeks.
Sibularattad praadida õlis kuldseks, lisada osa soolast. Kuna sibulaid oli palju, praadisin kahes osas.
Õunakange praadida eraldi väheses õlis paar minutit, siis tõsta ära ja passeerida läbi paprikaribad, nii et on enam-vähem pehmed.
Nüüd praadida neljandana kõvas kuumuses eraldi peenikesed maksaribad. Kui maks on pruunistunud ja pooleks lõigates ei ole enam punane, siis lisada maksale sool, peenpipar, praetud sibularattad, praetud õunad ja -paprikaribad. Nüüd lisada ka kohvikoor ja kuumutada keemiseni.
Väga maitsev roog oli kokku!
Lisandiks tegin tavalist- ja porgandi-kartuliputru ning peedi-küüslaugusalatit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar