Retsepti leidsin retseptikogust "Kiiresti ja Maitsvalt", seal oli suure tordina rannarahva heeringapiruka nime all.
Panin iga vormi põhja käharpeterselli lehekese.
Kodujuustu-heeringa tarretis:
100 g heeringafileed
pool väikest punast sibulat
150 g kodujuustu
1 dl hapukoort
1,5 tl zelatiini
4 tl piima zelatiini paisutamiseks
Heeringas purustada köögikombainis, sibul hakkida peeneks. Kodujuust segada heeringapüree, sibula ja hapukoorega, lisada kiirelt segades paisutatud ja seejärel sulatatud zelatiin. Kodujuustu tarretise mass tõsta väikestesse vormidesse, peale panna leiva-võipuru, panna külmkappi tarduma.
Kui on soov lahtikäivasse koogivormi teha ühe suure pirukana, siis teha topelt kogus ja leivapuru panna vormi põhja, selle peale valada kate.
Põhjadeks:
2 viilu leiba
15 g sulatatud võid
Leib pudistada puruks, segada sulatatud võiga.
1 kommentaar:
i agree your idea ! very nice blog
Postita kommentaar