esmaspäev, 29. detsember 2008

Lehttaigna-hakklihaampsud

Retsept raamatust "50 hõrgutavat suupistet", muutsin veidi.
Täidis:
300 g hakkliha
3/4 tl soola
0,5 tl basiilikut
musta peenpipart
1,5 tl tomatipastat
1 väike sibul
100 g riivjuustu
muna määrimiseks

Toores hakkliha segada maitseainete, riivitud juustu ja kergelt läbi praetud sibula tükikestega.
Hakklihasegu jagada nelja ossa.
Lehttainas rullida laiali, lõigata neljaks ristüliku kujuliseks osaks. Igale taignatükile panna hakklihast tehtud pikk vorst, üks taignaäär määrida munaga, et paremini kinni jääks peale rulli keeramist.
Tainas keerata rulli nii, et hakkliha oleks korralikult kaetud. Ühenduskoht keerata põhja alla.
Taigna-hakkliharullid lõigata väikesteks juppideks, panna küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määrida munaga. Küpsetada eelkuumutatud 225-kraadise ahju keskmises vahes 15 minutit.
Küpsemisel tekib pannile palju rasvainet, aga see ongi hea, siis jääb küpsetisesse selle võrra vähem.
Seda küpsetist proovides tuli mul esimese mõttena, et see on maitselt nagu lehttaignast tehtud ahjus küpsetatud pelmeen, päris hea.

1 kommentaar:

fashion jewelry ütles ...

i think the archive you wirte is very good, but i think it will be better if you can say more..hehe,love your blog,,,

Related Posts with Thumbnails