teisipäev, 2. detsember 2008

Kapsa-porgandiküpsised




Otsustasin porgandi küpsistest veel kaugemale minna ja lisada ka kapsast. Tulemuseks olid väga maitsvad krõbedad küpsised, millele oli nii hea nõudlus, et kaks pannitäit haihtus kiirelt ja mul oli tegu, et hoida mõned küpsised prooviks mehele, keda parajasti polnud toas.
200 g toorest porgandit
200 g toorest kapsast ehk 4 dl neist köögiviljadest keedetud püreed
4 dl jahu
3/4 tl soola
50 g võid
2 muna
1 tl paprikapulbrit
1/6 tl cayanne pipart



Haki kapsad, lõika porgandid jämedateks viiludeks või teistsugusteks tükkideks,keeda vähese veega, millele on lisatud 1,5 tl peensoola, pehmeks. Keedetud köögiviljad nõruta ja purusta köögikombainis püreeks. Püreed tuli 4 dl.
Vahusta (köögikombainis) või soolaga, lisa muna, vahusta läbi, lisa teine muna, jahtunud köögiviljapüree, maitseaientega segatud jahu. Sega kõik läbi ühtlaseks tainaks.
Lase läbi tordipritsi väiksed tupsud või mingid kujundid.
Proovisin ka väikestes vormides küpsetada, kuid need jäid pehmeks ja ei olnud nii head nagu väiksed krõbedad küpsised.
Küpsetasin 250-kraadise ahju keskmises vahes 11 minutit kuni alt olid pruunid ja siis ülemises vahes 3 minutit.
Väga head krõbistada ja pealegi tervislikud!

2 kommentaari:

kardemon ütles ...

küpsised on minu nõrkus. mul on nii hea meel, et Sul siin vähe kasulikumad küpsised kui valdav osa küpsiseid on. loodan, et Sulle tuleb veel taolisi ideid!

Ssille ütles ...

Juba tuli, üritan siia kohe panna kartuli-kapsa küpsised.

Related Posts with Thumbnails