Olen ise teinud lehttainast, kuid Rimi supersoodsa pakkumise ajal ostsin prooviks poe tainast (Maahärra) ja seekord siis tegin sellest. Jäin poe tainaga rahule, mulle tundub, et enda tehtud tainas on isegi rasvasem sellest, kuigi muidugi lisaainete puudumise tõttu kasulikum.
500 g lehttainast
Täidis:
1 tuunikala (õlis) konserv
1 dl keedetud riisi (1,5 spl toorest riisi)
1 keedetud muna
2 spl kohvikoort
soola
Peenesta tuunikala, lisa riis, hakitud muna.
Külmunud tainas võta tuppa sulama, selleks kulub paar tundi.
Taina ise tegemise retsepti leiab siit: http://toidupildid.blogspot.com/2007/07/lehttaigen.html
Rulli tainas õhukeseks, lõika pirukalõikaja või suurema klaasiga kettad, mille keskele pane 1 tl täidist, tõsta teine taina pool üle täidise ja vajuta äärest paari millimeetri kauguselt sõrme või noa tagumise otsaga tainas kinni, päris äärest ei tohi kokku vajutada, siis ei jää leheline äär.
Küpseta 225- kraadise ahju keskmises vahes 15 minutit.
Head pirukad olid!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar