laupäev, 13. detsember 2008

Shokolaaditäidisega porgandirullbiskviit




Retsepti leidsin Nami-Namist: http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=3119, suhkru kogust vähendasin ja täidist muutsin natuke.
Rullbiskviit:
4 muna
1 dl suhkrut
75 g sulatatud võid
2 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
Taigna peale:
2,5 dl peenelt riivitud porgandit



Munad vahustada suhkruga tihedaks vahuks, lisada sulavõi, küpsetuspulbriga segatud jahu, vaniljesuhkur. Tainas valada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, peale laotada ühtlaselt riivitud porgand. Küpsetada 225-kraadises eelkuumutatud ahjus 8-10 minutit.
Ahjust välja võttes panna rullbiskviidile peale käega märjaks tehtud küpsetuspaber ja lasta selle all jahtuda. Kui seda ei tee, võib rullbiskviit muutuda kõvaks ja pärast ei saa enam rulli keerata.
Täidis:
100 g magusat shokolaadi (minul olid spetsiaalsed sulatamiseks mõeldud magusad shokolaadinööbid, kui kasutada mõru shokolaadi, siis lisada ka suhkrut)
250 g paksu hapukoort
Sulata shokolaad (ja tuhksuhkur) vähese hapukoorega madalal kuumusel, lisa ülejäänud hapukoor.
Kata jahtunud rullbiskviit täidisega ja keera rulli ning paki küpsetuspaberisse. Jäta mõneks tunniks külmkappi.
Päris hea rullbiskviit, porgandimaitset polnud tundagi.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails