esmaspäev, 17. detsember 2007

Shokolaadi-virsikukook

Retsept on võetud "Pere ja Kodu" retseptilisast, tegin väiksed muudatused.


Põhi:
150 g tumedat shokolaadi ("Bitter")
2 dl suhkrut
150 g võid
5 muna
1 tl küpsetuspulbrit
2 dl jahu
Immutamiseks:
virsiku kompoti vedelik

Vahele:
püreestatud kompoti virsikud
Põhja tegemiseks sulatada potis või, lisada tükeldatud shokolaad, segada kuni on sulanud.
Munakollased vahustada suhkruga heledaks vahuks, munavalged vahustada kõvaks vahuks. Sulatatud või-shokoladisegu valada veidi jahtunult munakollasevahule, sinna lisada ka küpsetuspulbriga segatud jahu, lõpuks ettevaatlikult segades munavalegvaht. Tainas tõsta küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi. Küpsetada 170 kraadises ahjus keskmises vahes 55 minutit.
Lõikasin koogi kuumalt kaheks kihiks, immutasin mõlemad kihid, alumise kihi katsin virsikupüreega, millele panin teise koogipõhja kihi. Katsin koogi shokolaadi glasuuriga. Kaunistasin ja panin külmkappi maitsestuma.
Glasuur:
50 g võid panna potti sulama,
sulanud võile lisada omavahel segatud 1 dl suhkrut ja 1 spl kakaod
ja 2 spl hapukoort. Keeta umbes 1 minut.
Viimane kogemus oli see, et soojale koogile kuum glasuur peale pannes, jääb glasuur tunduvalt paremini kui jahtunud koogile pannes.

Muidu päris hea, aga intensiivsem maitse koogi vahel oleks veel paremini sobinud (näiteks kirsikompott).

2 kommentaari:

Eva P. ütles ...

Kook tundub maitsev! Kas Sa arvad, et niimoodi sobib ka hästi, et kirsikompott on koogi vahel ja virsikud peal?

Ssille ütles ...

Miks mitte, ega virsikutega ka midagi viga polnud, aga kuna shokolaad on tugeva maitsega ja virsik mahe, siis jäi virsikumaitse nagu varju. Kirsil on intensiivsem maitse, seega ilmselt oleks seal tuntavam. Ma arvan, et pealt virsikutega kaunistamine on hea mõte, kuna tumedad kirsid tumeda glasuuri peal jääksid kahvatuks. Isegi võiks virsikuviilude peale mõned kirsid panna.

Related Posts with Thumbnails