teisipäev, 11. detsember 2007

Piparkoogi-beseekeerud


Retsept võetud Nami-Nami kokaraamatust.

Koostis:
1 munavalge
1 dl suhkrut
(veidi sidrunhapet)
Munavalge vahustada tugevaks vahuks, lisada suhkur ja sidrunhape, vahustada veel.
Taigen jagada kaheks osaks, kumbki rullida õhukeseks ristkülikuks, katta munavahuga ja keerata tihedalt rulli. Rullid panna 30-45 minutiks sügavkülma, et oleks parem lõigata. Rullid lõigata õhukesteks viiludeks ja panna küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Küpsetada - retsepti järgi oleks pidanud küpsetama 150 kraadises ahjus 15 minutit, kuid peale selle aja möödumist oli taigen alles täiesti toores. Panin kuumuse 200 kraadi peale ja küpsetasin veel 15 minutit. Soovitaks siiski 200 kraadises ahjus küpsetada kuni piparkoogitaigen on küpsenud.
Lasin jahtuda ja lõikasin siis üksteise küljest lahti.
Päris huvitavad, teistmoodi kui lihtsalt piparkoogid.

3 kommentaari:

Tiuksu ütles ...

Kas seda piparkoogitainast võiks ka näiteks paar kolm päeva külmkapis hoida ja seejärel kasutada?

Kadri ütles ...

me teeme väljanägemiselt sarnaseid piparkooke, valge on aga lihtsalt muretaigen. see on vanast "Koogid, saiad, pirukad" raamatust.

Ssille ütles ...

Võib ikka paar päeva säilitada, aga selle taigna eelis ongi see, et see ei pea enne päev või mitu külmkapis ootama, vaid seda võib juba üsna kohe küpsetama hakata.

Related Posts with Thumbnails