Põhi:
125 g kaeraküpsiseid ("Väike Väänik 0,5 pk)
1 spl kakaod
2 spl suhkrut
4-5 spl vett
Küpsised purustada köögikombainis peeneks, lisada kakao ja suhkur, lõpuks vesi. Saadud segu valada küpsetuspaberiga kaetud ümmarguse koogivormi põhja.
Kate:
2,5 dl jõhvikaid
2 dl suhkrut
400 g kohupiimapastat
2 dl vahukoort vahustatult
1,25 dl piima
5 tl zelatiini
zelatiini paisutamiseks nii palju vett, et koos zelatiiniga oleks kokku 1 dl
Jõhvikad purustada köögikombainis, lisada suhkur, kohupiimapasta, piim, vahustatud vahukoor, lõpuks paisutatud ja sulatatud zelatiin. Zelatiini sulatamiseks hoidsin seda 20 sekundit mikrolaineahjus tavalisel soojendamise reziimil.
Zelatiini lisamisel kohupiima-vahukooresegule, tuleks samal ajal mikseriga vahustada, et tükke ei tekiks.
Kate valada küpsisepõhjale, millele asetada mõned jõhvikad, nii et jäävad poolenisti välja, panna külmkappi tarduma.
Väga maitsev, veidi hapukas kook, mis kutsub end uuesti ja uuesti sööma. Teen seda jõuluperioodil kindlasti veel.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar