esmaspäev, 10. detsember 2007

Pavlova



Koostis:

3 munavalget
170 g suhkrut

Lisasin ka 4 spl jõhvikamahla lootuses, et saan õrnalt roosaka besee, kuid kahjuks ei muutnud see väike mahla kogus värvi. Toiduvärve ma ei taha kasutada.

Jõhvikamahl andis ka veidi haput, kuid selle asemel võib natuke sidrunhapet lisada.

Munavalged vahustasin kõvaks vahuks, siis lisasin 2 spl kaupa suhkru ja vahustasin edasi. Lasin tordipritsist küpsetuspaberile lilleõie kujutise. Pilt jätab veidi vale mulje, aga tegelikult on põhjaks ühe kihina pandud beseevahtu, külgedel on neli kihti. Lisaks lasin kõrvale väikseid tupsusid, mida hiljem kaunistuseks lisada.

Pildil olevad suured beseetupsud on beseest lumememme pallid, mida saab näha siit: http://toidupildid.blogspot.com/2007/12/beseest-lumememm.html
Küpsetasin (kuivatasin) kokku 4 tundi, alguses 125 kraadises ahjus keskmises vahes, kui besee hakkas muutuma beezikaks, vähendasin kuumust 110 kraadini. Selle ajaga olid ka kõrged ääred täielikult kuivanud.
Täitsin pavlova 200 ml 2 spl suhkruga vahustatud vahukoorega ja katsin marjadega.
See on efektse välimusega küpsetis, kuid seda on raske lõigata nii, et ka peale lõikamist oleks sama kena.

3 kommentaari:

Maarja ütles ...

Värvi andmiseks sobib minu meelest superhästi peedimahl, juba väike kogus annab kenasti roosa tooni...

Pille ütles ...

Mannil on õigus peedivärvi osas :)

Aga huvitav, et Sul pavlovat lõigata ei õnnestunud? Ma kasutan küll veidi teistsugust retsepti (ja küpsetan oluliselt lühemat aega, pärast lihtsalt jahtuvas ahjus hoian), aga lõigata annab kenasti (vt neljas foto). Üks šefimaid suviseid kooke, mida üldse teha annab :)

Sille ütles ...

Peaks peedivärvi mõnikord katsetama, aga kas kasutatakse keedetud peedist mahla või toorest?

Related Posts with Thumbnails