teisipäev, 18. detsember 2007

Piparkoogitaignast ingel

Ingli valmistamiseks on vaja küpsetada 4 tükki. Pildil parempoolseid küljetükke kaks, teisi üks.

Alloleval pildil on esimene ja tagumine tükk üksteise peal. Šabloonide tegemisel kontrollida, et tükid on külgedelt ühesuurused ja sobivad kokku.
Lõikasin joonistatud šabloonide järgi välja.
Tiibade keskosas olevasse tühja kohta panin pooleks lõigatud karamellkommid, mõlema tiiva jaoks ühe kommi. Kommid sulavad ahjus täiesti vedelaks, ka ahjust välja võttes on kommid vedelad. Jahtudes muutuvad kõvaks ja jätavad klaasi mulje. Ahjust välja võttes tuleks sulanud karamell lükata noaga tagasi oma piiridesse, et jahtudes kena jääks.



Jahtunult kaunistada suhkruglasuuriga. Selleks vahustasin ühe munavalge, mille segasin kuhjaga supilusikatäie tuhksuhkruga. Õhu käes kuivab mõne tunniga kõvaks. Alles siis kui glasuur on kuivanud, ühendada tükid omavahel sulatatud suhkruga. Selleks sulatada suhkur potis vedelaks ja tõsta lusikaga ühenduskohtadesse siirupit. Seda tuleb teha väga kiiresti ja ettevaatlikult, kuna sulanud suhkur hakkab ülikiirelt kivistuma (kiiremini kui 1 minut) ja on ülikuum. Siis tuleks pott uuesti tulele panna ja üles sulatada.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Meenutab lillehaldjat oma ülespidiste tiibadega, aga päris huvitav muidu. Jõudu! Rõõmsaid jõule ja head jõulutoitude tegemist. Kindlasti tulevad need võrratult maitsvad.

Related Posts with Thumbnails