reede, 7. detsember 2007

Mustasõstra karamellid ja pulgakommid mikrolaineahjus




Retsepti sain internetist.

Koostis:


1/2 dl mustasõstra mahla (kasutasin siirupit, kus mul on 300 g suhkrut liitri kohta)
2 dl suhkrut



Meie mikrolaineahju võimsus on 800 w.


Mahl ja suhkur segada omavahel ja panna võimalikult suurde klaaskaussi. Minul oli 1,5 l kauss, aga ikka kees üle kausi ääre. Pldil on näha, milline näeb välja kommisegu peale mikrolaineahju ukse lahti tegemist.
Kommi saamiseks tuleb mahla-suhkrusegu kuumutada täisvõimsusel (800 W) 3 minutit ja edasi 7 minutit võimsusel, mis on täisvõimsusest 60%. Iga minuti järel teha uks lahti ja segada. Valmis on kommisegu siis kui tal on õrnalt pruunikas värv juures, ei ole enam ilus punane, aga kui liiga pruuniks läheb, siis tuleb kõrbe maitse.


Mikrolaineahjust võetud kuum segu tõsta lusikaga väikeste tükikestena küpsetuspaberile. Pulgakommi tegemiseks panna pulk kommisegu peale, suruda pulka allapoole, et kattuks seguga ja natuke võiks veel kommisegu ka pulga peale panna. Lasta küpsetuspaberil jahtuda, et kommid kõvaks muutuksid. Nii pulgakomme kui ka karamelle võib säilitada toidukilesse pakitult.
Kui vähem aega mikrolaineahjus kuumutada, saab marmelaadi: http://toidupildid.blogspot.com/2007/12/mikrolaineahju-marmelaad.html

Ilma värv- ja säilitusaineteta kommid!

6 kommentaari:

kerx ütles ...

Hmm, kas tavalises ahjus ka kuidagi saaks teha? Mul uus kodu pole jõudnud veel mikrolaineahju osta...

Sille ütles ...

Ei ole katsetanud, ei oska öelda kui kaua tavalises ahjus peaks hoidma ja kas midagi välja ka tuleks.

Eva P. ütles ...

Tere Sille! Kui saladus ei ole, kus kohast neid pulke saab kommide jaoks?

Ssille ütles ...

Ma kasutasin puust grilltikke, mis murdsin sobiva pikkusega tükkideks.

Anonüümne ütles ...

Me tegime ka komme aga ei läinud ültse vahtu ja kärsama läks ja klaas läks puruks(kauss)

Ssille ütles ...

Kurb kuulda! Ilmselt tegid liiga kaua. Võib-olla oli sul kõvema võimsusega mikrolaineahi. Kas tegid iga natukese aja järel mikrolaineahju ust lahti?

Related Posts with Thumbnails