laupäev, 1. detsember 2007

Feta juustu täidisega hakkliharullid


Koostis:

500 g hakkliha
1 dl riivsaia
1 dl vett riivsaia paisutamiseks
3/4 tl soola
peenpipart
1 sibul
1 muna
feta juustu (150 g)

Riivsaiale valada peale vesi, kui riivsai on vee endasse imenud, lisada see hakklihale, seejärel hakitud sibul, muna, maitseained.
Täitmiseks laotada taldrikule paraja suurusega hakkliharuut. Selleks võtta pildil oleva hakklihapalli suurune tükk, mis suruda kandiliseks tükiks. Igale ruudule asetada feta juustu kang, küljed ja otsad tõsta peale. Hakkliharullid asetada küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile liitekoht allpool.
Küpsetasin 225 kraadises ahjus keskmises vahes. Kõrge kuumuse eesmärk oli, et küpsemine toimuks võimalikult kiiresti ja juust ei sulaks välja. Kui rullid on nii alt kui pealt pruunid, on valmis. Küpsesid 20-30 min (kahjuks ei vaadanud kella).
Jahukastmesse panin tegemise ajal külmutatud pohli ja kuivatatud basiilikut, mis andsid kastmele huvitavat maitset. Lisandina kasutasin ka vale pohlamoosi.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Proovisin järgi ja väga maitsev tuli.

Related Posts with Thumbnails