kolmapäev, 5. detsember 2007

Ahjuliha küpsetuskotis


1,5 kg sealiha
1,5 spl peensoola
1 dl vett

Pesin liha üle, hõõrusin soolaga igalt poolt, panin küpsetuskotti, kuhu lisasin ka 1 dl vett, sulgesin koti. Küpsetuskotti torkasin kokteiltikuga 3 auku, kust aur saaks välja.

Küpsetasin 200-kraadises ahjus keskmises vahes 2 tundi ja 15 minutit, liha oli täiesti pehme.
Küpsetamise lõpus oli kotis päris palju vedelikku, mida saab kasutada kastmeks või kastme tegemiseks.

Küpsetuskotis küpsetades jääb liha mahlasem, küpseb kiiremini pehmeks ja küpsemise ajal ei pea liha ümber keerama.

Ka küpsetuskotis pruunistub liha korralikult.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas oled kunagi proovinud hõõruda ka meega. Ma teen sellise segu: natuke õli, soola ,1 spl mett ja mingeid ürte ja hõõrun liha selle seguga. Tulemus on super, mesi annab mingi väga hea maitsenüansi.

Anonüümne ütles ...

Ka sinep annab hea meki. Kui lapsed peres, võib kasutada ka mahedamaitselisi sinepeid, kuigi ega ka teravamad suud õhkama ei pane.

Related Posts with Thumbnails