1,5 spl peensoola
1 dl vett
Pesin liha üle, hõõrusin soolaga igalt poolt, panin küpsetuskotti, kuhu lisasin ka 1 dl vett, sulgesin koti. Küpsetuskotti torkasin kokteiltikuga 3 auku, kust aur saaks välja.
Küpsetasin 200-kraadises ahjus keskmises vahes 2 tundi ja 15 minutit, liha oli täiesti pehme.
Küpsetamise lõpus oli kotis päris palju vedelikku, mida saab kasutada kastmeks või kastme tegemiseks.
Küpsetuskotis küpsetades jääb liha mahlasem, küpseb kiiremini pehmeks ja küpsemise ajal ei pea liha ümber keerama.
Ka küpsetuskotis pruunistub liha korralikult.
2 kommentaari:
Kas oled kunagi proovinud hõõruda ka meega. Ma teen sellise segu: natuke õli, soola ,1 spl mett ja mingeid ürte ja hõõrun liha selle seguga. Tulemus on super, mesi annab mingi väga hea maitsenüansi.
Ka sinep annab hea meki. Kui lapsed peres, võib kasutada ka mahedamaitselisi sinepeid, kuigi ega ka teravamad suud õhkama ei pane.
Postita kommentaar