esmaspäev, 12. mai 2008

Hapuoblikasupp

Seda suppi sain ma lapsena vanaema juures ja nüüd ma küsisin temalt üle, kuidas ta seda teeb ja tegin ka ise. See on täitsa hea suitsumaitseline supp.

Keetsin umbes 2,5 liitrit suppi. Selle koguse jaoks võtsin pildil näha oelva koguse hapuoblikaid, varsi ma ei pannud supi sisse.
Alustuseks panin suitsusingi kamara veega keema, lisasin sinna väiksesed kartulikuubikud, siis hakkisin hapuoblikad väikesteks tükkideks ning lisasin supile. Selleks ajaks võiks juba läbikasvanud suitsusingi kuubikud koos sibulaga praadida pannil. Kui kuubikud on läbi praetud, lisada ka need supile.
Supp valmib väga kiiresti, põhimõtteliselt ainult kartuli keemise aeg.
Serveerimisel lisada supile hapukoort ja hakitud keedetud muna.

4 kommentaari:

Ninataga ütles ...

Meil on just supi ajastu, seega proovin järgi :)

Anonüümne ütles ...

täiesti naljakas aga mina kah just täna sõin hapuoblikasuppi...ainult et peekonitükikestega ja kruupide asemel oli riis :D

Ssille ütles ...

Mitte kruubid vaid kartuli ja singi kuubikud olid mul! :)

Anonüümne ütles ...

mul on siin paar korda järjest selle supi variatsioon- rabarbrilehtedega. meil pandi algul kruubid keema, natuke hiljem siis kartuli ja porganditükid, siis oblikad. peale praeti kas suitsu- või soolaliha. ja ikka hakitud muna peale. väga mõnus kevadine suutäis.

Related Posts with Thumbnails