kolmapäev, 7. mai 2008

Juustu-räimerullid taignas

Tahtsin teha veidi huvitavamat räimerooga ja tekkis mõte täita räimerulle juustuga. Tulemus oli väga hea. Kuigi väiksematest räimedest on tülikam rulle teha, sobiksid nendest tehtud rullid hästi ka suupistetena kasutamiseks.

700 g räimi
natuke juustu
Tainas:
2 muna
2,5 dl jahu
1,75 dl vett või piima (panin seekord vett)
1,5 tl soola
Puhastatud räimed pesin puhtaks ja panin kergelt soolasesse vette tunniks-paariks likku. Vett panin nii palju, et räimed oleksid kaetud. Kuna tegin neid juba paar kuud tagasi ja kahjuks olen unustanud märkida kui palju panin soola, ei mäleta seda täpselt, kuid arvan, et panin 1 tl soola räimede leotamise vette. Katsin kausi ja jätsin külmkappi. Enne kasutamist kurnasin vee ära ja pesin räimed veelkord puhtaks, kuna vesi oli üsna sogaseks muutunud.
Panin väikese juustutüki puhastatud räimele ja keerasin rulli. Soovitav oleks enne praadima hakkamist kõik räimed juustuga kokku rullida ja alles siis hakata ühekaupa taignasse kastma.Tõstsin räime-juusturulli taignasse ja siis kohe kuuma õliga pannile. Õli peab olema kindlasti kuum, muidu jookeb tainas mööda panni laiali!Pean ütlema, et see ei olnud sugugi mugav ega lihtne tegevus, tuleb kõvasti rullist kinni hoida, et juust välja ei tuleks, kuid tulemus oli maitsev. Kui rulli pannile pannes selgub, et ühel poolel polegi eriti tainast külge jäänud, vaid on käte külge tulnud, siis panna taignasem pool vastu panni ja tõsta lusikaga veidi tainast räimele, nii et rullike oleks kaetud.
Küpsetada mõlemalt poolt kuldpruuniks.Väiksemad räimed sobiksid hästi ka suupisteteks.

Räimerulli lõikepind:

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails