Retsept on võetud "Toidutarest", asendasin sidruni laimiga.
30 g võid
30 g võid
1 pk pruune küpsiseid (160 g)
Küpsised purustada ja segada köögikombainis sulatatud võiga.
1 karp kodujuustu (280 g)
1 pk vahukoort (200 ml)
1 laim
1 dl suhkrut
3 tl zelatiini
Vahukoor vahustada, segada kodujuustu hulka.
Zelatiin panna laimimahla sisse umbes 10 minutiks paisuma ja siis sulatada kas köögikombainis soojendades või pliidil vesivannis.
Zelatiini sulatamise kohta saab täpsemalt lugeda siit: http://toidupildid.blogspot.com/2008/03/maisihelbe-kohupiimalilled.html.
Sulatatud zelatiin valada samal ajal hoogsalt segades kodujuustu-vahukooresegu hulka.
Retseptis tehti kook suurde kaussi, mina tegin aga väikestesse magustoidu kaussidesse.
Kauss vooderdada seest toidukilega. See on väga oluline, mina tegin katsetuseks ka ilma toidukileta, kuid selliselt ei saanud kooki tervena kausist kätte!
Küpsisepuru ja kodujuustutarretis panna vaheldumisi kaussi, alustades kodujuustust.
Panna külmkappi tarduma.
Veidi häiris, et küpsisepuru jäi kuivalt ja lahtiselt vahele ja söömisel vajus vahelt laiali.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar