laupäev, 8. september 2007

Kohupiima-vahukoorekreem maasikatega


Vahustasin 400 ml vahukoort, millele lisasin 400 g kohupiimapastat ja maitse järgi suhkrut.
Eelnevalt valmistasin ette taldrikud ja shokolaadiviguurid.
Sulatasin Bitteri shokolaadi mikrolaineahjus, tegin paberist väikese torbiku, kuhu tõstsin sulatatud shokolaadi, sulgesin torbiku pealt, torbiku peenemast otsast lõikasin veidi ära, et shokolaad sai välja voolata. Käega torbikust tulevat shokolaadijuga suunates joonistasin küpsetuspaberile kujundeid, mis asetasin paberiga sügavkülmikusse hanguma. Shokolaadijooned ei tohi olla väga peenikesed, siis murduvad ära. Hiljem säilitada külmkapis. Samuti tegin shokolaaditriibud ka taldrikule.
Tordipritsist lasin taldrikule kreemikuhja, mille ääristasin külmutatud maasikatega.
Külmutatud maasikad sulavad üsna kiiresti lödideks ja neist hakkab eralduma palju vedelikku, sellepärast oleks kõige parem selline magustoit valmis teha tund aega enne serveerimist, siis ei ole maasikad enam kõvad, aga ei ole jõudnud ka vedelaks muutuda.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails