neljapäev, 6. september 2007

Kihiline kohupiima-purukook


Puru:

150 g võid
8 dl jahu
4 dl suhkrut
1/4 tl soodat
1/4 tl sidrunhapet
1/4 tl soola


Kate:

0,5 kg kohupiima
250 g hapukoort
1,5 dl suhkrut
6 muna

marju või õunatükke
Puru tegemiseks esmalt hakkida või väiksemaks ja siis segada käega teiste ainetega koos purutaoliseks.
Katte jaoks vahustada munad suhkruga, lisada kohupiim ja hapukoor. Segada.
1. Lahtikäivasse koogivormi küpsetuspaberile panna 1/4 puru.
2. Selle peale panna marju või õuantükke. Mina kasutasin musti sõstraid.
3. Nüüd valada marjadele 1/3 kohupiima-munasegust.
4. 2/4 puru (pool purutaignast).
5. 2/3 kohupiima-munasegu.
6. Ülejäänud puru.
Küpsetasin 30 minutit 175 kraadises ahjus ja siis veel 30 minutit 200 kraadise kuumusega.
Täitsa hea, aga puru võiks isegi vähem olla, koogi tegemisel oli tunne, et puru on liiga palju, et annab seda ära paigutada. Pealmisele kihile ei või palju puru panna, siis jääbki kuiv jahune pealt. Kõige suurem osa purust panna keskmisele kihile.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails