esmaspäev, 17. september 2007

Kaerahelbe-maasikakook


Retsept on võetud Nami-nami retseptiraamatust.


Tainas:

1 dl õli
6 dl jämedaid kaerahelbeid
3 spl jahu
2,5 tl küpsetuspulbrit
soola
3 muna
1,5 dl suhkur


Kaerahelbed segada õliga. Jahu, küpsetuspulber ja sool segada. Munad vahustada suhkruga. Munavahule lisada segatud kuivained ja lõpuks õliga kaerahelbed. Taigen valada küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Küpsetada 200 kraadises ahjus keskmises vahes kuni muutub pruunikaks.
Küpsenud põhi lõigata pooleks (kaheks tükiks).
Põhi immutada mahla või morsiga, katta vahukoore ja maasikatoormoosiga (mina lõikasin külmunud maasikamoosi kamakast õhukesi viile), katta teise poolega, mis samuti immutada, katta vahukoorega ja kaunistada marjadega.



Täidis:

4 dl vahukoort vahustatult
4 tl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut

vahele külmutatud maasikatormoosi

kaunistuseks külmutatud maasikad ja mustikad
See kook on hoopis teistsugune kui teised koogid, aga oli täitsa hea ja huvitav ning tunduvalt kasulikum kui jahuga tehtud küpsetised.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails