esmaspäev, 11. mai 2009

Kamarapirukad



Mõeldes odavate toiduainete peale hakkasin mõtlema, et mida saaks kamarast peale rulaadi http://toidupildid.blogspot.com/2008/10/kamararulaad.html ja kamar tarrendise veel teha http://toidupildid.blogspot.com/2008/11/kamar-tarretises.html. Nii ma otsustasin suurte kõhklustega proovida kamarapirukaid, mis muide ei olnudki halvad, aga maitseainetega ei või pirukatäidise maitsestamisel kitsi olla.









Keetsin umbes kilo kamarat, mille odavaim kilohind Viljandis on 7 krooni, aga enamus kohtades 10 krooni. Kui kamaral on rasva küljes, siis see tuleks kõik enne keetmist või peale kupatamist eemaldada.


Keeduvette lisasin:

1,5 spl soola
5 tera pipart
1 loorber
1 mugulsibul
2 tl sinepit


Kõigepealt panin kamarad veega keema, kui olid paar minutit keenud ja oli tekkinud vahtu, valasin vee ära, pesin kamarad puhtaks ja panin uue veega keema, sinna lisasin eelpool kirjas olevad maitseained.


Keetsin umbes 2,5 tundi kuni kamarad olid pehmed, siis tõstsin keeduveest välja ja ajasin läbi hakklihamasina. Kamara hakkmassile lisasin keedetud riisi, mädarõigast, sinepit, soola.


Piruka täidis:

1 kg kamarat

3 dl keedetud riisi
3/4 tl mädarõigast
1/3 tl sinepit

soola


Tegin täidise eelmisel õhtul valmis. Hommikul külmkapist võttes oli täidis muutunud päris kõvaks tänu kamaras olevatele tarretuvatele ainetele, aga seetõttu püsis taignale pannes täidis ühes tükis koos.




Pärmitaigna tegin sellel lingil oleva I retsepti järgi, ainult soola panin 1,5 tl ja suhkrut 1 dl: http://toidupildid.blogspot.com/2007/04/prmitaignast-kpsetised.html



Pirukate tegemiseks kasutasin 14 kohalist pirukavormi,

millega on väga mugav pirukaid teha. Täpsemalt näeb seda vormi sellelt lingilt kapsapirukate alt:
http://toidupildid.blogspot.com/2007/04/prmitaignast-kpsetised.html



Küpsetasin pirukaid 200-kraadise ahju keskmises vahes kuldpruuni välimuse saamiseni.

Pirukad sobisid nii soojalt kui ka külmalt.
Pool täidist jäi üle, selle panin sügavkülma järgmiseks korraks.


9 kommentaari:

Eva P. ütles ...

Oh, ja mina lugesin, et kamapirukad! :)

Anonüümne ütles ...

sille, nii leidlik variant odavate pirukate tegemiseks ainult keetmine võtab palju aega! mulle sellised maitseksid väga.pole selline küpsetaja kahjuks. mina valmistan rohkem praade. ilmselt on jah maitseaineid ohtralt vaja panna, nagu rulaadi tegemiselgi.
klaabu

Anonüümne ütles ...

Kust sellist pirukavormi leida võiks?

Ssille ütles ...

Eva, andsid oma valesti lugemisega mulle hea mõtte!

Ssille ütles ...

Tartus avaturu tagumises reas olevas kaupluses "Tuhat vajalikku asja", sama kauplus asub ka Viljandi Bussijaamas, võib-olla mõnes Tallinna turul võib ka seda leida.

Anonüümne ütles ...

Mis selle koguse pirukate maksumus tui?

Ssille ütles ...

Ma ei viitsi täpselt arvutada, aga täidisesse läks 0,5 kg kamarat ehk siis 3.50, kuna pool täidist jäi üle ja külmutasin ära, riisi eest ka ehk 2 kr. Lisaks pärmitaigen
900 g jahu 6.50
0,5 l vett
pärm 2.50
1 muna 1.40
õli 4
Pärmitainas kokku 14.40

Kokku siis umbes 20 krooni.

Anonüümne ütles ...

Maksumusele võib julgesti otsa rehkendada 2,5 tundi kulunud elektrit või gaasi...

Unknown ütles ...



Laenupakkumine 2% intressi

Kui teil on vaja rahalist abi, ärge kartke meiega ühendust võtta. Võite saada laenu vahemikus 1.000 € kuni 1.000.000 € väga soodsatel tingimustel kogu seaduslikkuse ja usaldusväärsuse jaoks. Lisateavet rahastamiskorralduste kohta võtke meiega ühendust e-posti teel. E-mail: marxinro@gmail.com

Related Posts with Thumbnails