1 karp kodujuustu (300 g)
2 dl vahukoort
3 spl suhkrut
0,5 laimi mahl
3 tl zelatiini
7 tl vett zelatiini paisutamiseks
küpsised koogi põhjaks (hästi vähe)
vett küpsisepuru niisutamiseks
Vahukoor vahustada suhkruga, seejärel segada kodujuustu ja laimi mahlaga. Zelatiin paisutada, sulatada, valada peene nirena kiirelt segades vahukoore-kodujuustusegu hulka. Valada vormi, peale pudistada küpsiseid, mis suruda õrnalt juba veidi tardunud koogi sisse, et kui kook ümber keerata, ei pudiseks küpsisepuru maha. Küpsisepurule võiks natuke vett peale tilgutada, mis aitab ka sellel koos püsida.
Šokolaadist südamete tegemiseks sulatada šokolaad, valada see õhukese kihina küpsetuspaberile, panna umbes 2 minutiks sügavkülma ja siis lõigata vormiga kujundid, mis panna uuesti sügavkülma kuni tarvitamiseni. Võib säilitada ka tavalises külmkapis, aga tavaliselt mul ei ole seal nii palju ruumi, et neid seal ohutult säilitada. Kui sokolaad jääb alguses kauemaks külma, siis ei ole võimalik enam vormiga lõigata, sellisel juhul tuleks lasta sellel uuesti pehmemaks sulada.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar