pühapäev, 4. oktoober 2009

Kõrvitsa-šokolaadikook

5 dl jahu
3 muna
1 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
4 dl riivitud kõrvitsat
150 g šokolaadi
1,5-2 dl hapukoort
Kõrvits riivida peenikese riiviga, aga mitte sellisega, mis päris pudi teeb, sest viimasel juhul eraldub liiga palju vedelikku, tavalise peenema riiviga tehes, millest tekivad kõrvitsaribad, ei eraldu peaaegu vedelikku.
Munad kloppida kahvliga lahti, lisada suhkur, küpsetuspulbriga segatud jahu, hapukoor ja sulatatud šokolaad, segada, valada küpsetuspaberiga kaetud ümmarguse koogivormi põhja. Hapukoorele panin kaks kogust kirja, kuna pole päris kindel kui palju ma panin.
Küpsetada 45 minutit 200-kraadise ahju keskmises osas.
Kaunistamiseks lõikasin hapukoorepakil nurga hästi väikselt ära ja siis joonistasin sealt tuleva peene hapukoorejoaga lille.
Kui porgandikookidel on tunda porgandimaitset, siis kõrvitsakoogil ei olnud mingit teistmoodi maitset tunda. Soojalt isegi parem kui külmalt.

7 kommentaari:

Lillysmuul ütles ...

Vaga m6nus kook paistab!

Sille ütles ...

Tänagi sõin veel tüki, mis oli järgi jäänud. Täiesti šokolaadikook, maitselt ei mingit kõrvitsat, omaetigi on koguseliselt seda seal arvestatavas koguses, igal juhul kasulik teha.

Anonüümne ütles ...

Kõrvitsa lainel olles - kõrvitsaga saab väga hea rullbiskviidi! Ei mäleta praegu koguseid, aga püree käis taigna hulka (taignas oli ikka küpsetuspulber ja sooda ka), maitseks kaneel-nelk. Vahele võib teha kohupiimakreemi või mina tegin toorjuustukreemi millele lisasin hapukoort, riivitud sidrunikoort ja sidruni mahla. Mõneks ajaks külma ja väga hea!

Unknown ütles ...

mmm see kook tuli nii hea.soojalt ja hapukoorega väga hea.Jään suu uusi katsetusi ootama sul tulevad alati põnevad ja head retseptid

Sille ütles ...

Aitäh teile kõigile, kes kommenteerisite!

Anette ütles ...

Tervist!
Sul on väga huvitav blogi. Eksisin siia juhuslikult sefiiriretsepti otsides, aga paistab, et hakkangi siin rohkem aega veetma:-D Kui aega, siis külasta ka minu blogi: http://colliemamma.vuodatus.net/
See on küll soomekeelne, aga praegu mul pole veel sinna retsepte lisanud. On ainult pildid. Kas ma tohin sind lisada oma linkide hulka, s.t. nende blogide hulka, mida jälgin? Ma veel seda teha ei oska, sest olen arvutiasjus täitsa nadi oskusega, ja blogi on ka alles sel nädalal loodud :-)

Sille ütles ...

Anette, võid saata mulle meili sille.varblane@gmail.com, ehk oskan sind mõnes arvutiasjas aidata. Muidugi võid mu blogi kirja panna.

Related Posts with Thumbnails