neljapäev, 15. oktoober 2009

Porgandi-kookosekommid


5 dl peenelt riivitud porgandeid
4 dl suhkrut
2 dl kookoshelbeid
0,5 sidruni mahl
Riivitud porgand, suhkur ja kookoshelbed panan potti, kuumutada üsna tihti segades, mõne aja pärast lisada sidrunimahl. Kuumutasin 25 minutit, siis võtsin poti tulelt, lasin natuke jahtuda ja vormisin pallikesed. Panin külmkappi.
Kuumutamise alguses paar minutit hoidsin pliiti maksimumkuumusel, siis keerasin 6-astmega pliidil kuumuse 4 peale. Mina võtsin poti tulelt siis kui segades nägin esimest pruunistunud porganditükikest, kui edasi kuumutada, hakkab kogu mass pruunimaks muutuma, kuid siis ei saa enam pehmeid komme.
Porgandikommid tulid päris head, nad olid süües pehmed, kuid pealt muutusid tugevaks, säilitasid hästi vormi, olid täiesti vabalt näritavad, mitte iirise moodi. Kui sealt edasi keeta, saab teha porgandikrõbinaid, mida on hea piimaga süüa.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails