reede, 23. oktoober 2009

Kaerahelbe-õunapätsid

5 dl kaerahelbeid
1 dl suhkrut
50 g margariini
2 muna
3 dl riivitud või purustatud õunu
Kloppisin munad kahvliga lahti, lisasin suhkru, siis kaerahelbed, sulatatud margariini ja köögikombainis purustatud õunad, segasin, tõstsin lusikaga väiksed pätsid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpsetada 200-225-kraadise ahju keskmises osas kuldpruuniks ( ~20 min).
Maitsesid hästi!

4 kommentaari:

Katrin ütles ...

Tunduvad väga maitsvad küpsised olevat, proovin kindlasti mõnikord teha.

Ave ütles ...

Täna teen. Tore on ikka ja jälle Su tegemisi jälgida :)

Anonüümne ütles ...

Sobib teha siis kui tahaks miskit näksida, aga kapist väga võtta midagi pole. Täna proovisin ka need ära. Jagasin taigna neljaks, ühe osa jätsin nii nagu retsept ette näeb, teisele osale segasin juurde piparkoogimaitseainet, kolmandale ohtralt kaneeli, neljandale riivisin ingverit ja panin natuke kaneeli ka. Kaneeliga oli ka väga mõnus, ingver tegi seest mõnusalt soojaks.
Aitähh, mõnus retsept :)

Anonüümne ütles ...

Kogemata sai võetud kaerahelveste asemel teraviljaseguhelbed (oder ja rukis), muud koostisained jäid samaks. Täitsa mõnusad ampsud tulid:))

Related Posts with Thumbnails