pühapäev, 11. oktoober 2009

Maisi-riisi liharoog kõrvitsaga


400 g seafileed või karbonaadi

1 sibul

500 g keetmata riisi

1 maisitõlvik

400 g kõrvitsat

1 karp šampinjone

peotäis külmutatud herneid
0,5 tl soola šampinjonidele
veel 1 tl soola
šašlõkimaitseainet
Kasutasin punases marinaadis karbonaadi, maitsestamata liha kasutamisel lisada šašlõkimaitseainet vm maitseainet, mis annaks lihale teravama maitse. Kuna mulle toodi ühelt Viljandimaa põllult maisitõlvikuid, otsustasin teha ühe maisiga riisiroa.
Keetsin riisi, enne keetmist kuumutasin pestud riisi minut-paar samal ajal segades väheses õlis, siis alles lisasin vee ja keetsin pehmeks. See keetmise eelne protseduur tagas selle, et riisiterad ei keenud liiga pehmeks ja jäid üksteisest eraldi.
Niisiis riis keeta pehmeks, liha lõigata ribadeks, praadida õlisel pannil kuni muutub pehmeks, maitsestada.
Lihale lisada poolikud sibularõngad, kõrvitsaribad, külmutatud herned, keedetud maisiterad.
Maisitõlvikuid keetsin elnevalt 10 minutit. Maisi keetmise õpetustes soovitatakse keeta soolases vees, mina unustasin soola panna, aga sellest polnud midagi. Kuumutada koos, kuni köögiviljad on pehmed, vajadusel lisada õli. Valmis liha-köögiviljasegu segada keedetud pestud riisiga, praadida veel koos mõni minut.
Meie aravtes oli väga maitsev söök.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails