teisipäev, 29. juuli 2008

Vaarikakompott


Vaarikad panna puhastesse purkidesse, valada peale siirup. Kuuma siirupit täis purgid tõsta ettevaatlikult suurde potti, mille põhja on pandud kas spetsiaalne rest või mina kasutan selleks vana mitme kordselt kokku pandud käterätti. Lihtsalt poti põhja ei või panna, siis võivad purgid katki minna.

Riie panna potti enne vee lisamist, vastupidisel juhul ei saa riiet korralikult poti põhja kui vesi juba potis on. Enne purkide vette panekut võiks vesi olla potis kuum.
Purkidele panna potti kuumutama pannes peale kindlasti kaaned, aga mitte kinni keerata, lihtsalt katteks peale.

Vett võiks potis olla peale purkide sisse panekut nii, et purgid oleksid kolmveerand ulatuses vee all. Sellega peab arvestama potti vee panemisel, et purkide vette panekuga tõuseb veetase tunduvalt.

Alguses lasta potis vesi keema tõusta ja siis vähendada kuumust.
Kuumutamisaega on väga raske öelda, aga kui panna kuuma vette kuuma siirupiga täidetud purgid, siis 20 minutit peaks piisama, võib-olla vähemgi.


Siirup:

1 l vee kohta 250 g suhkrut.
Vesi ja suhkur panna koos potti, segada ja lasta keema tõusta, siis võib marjadele valada, aga võib ka lasta veidi jahtuda kui marjad pole veel purkides valmis.
1 l veega tehtud siirupist saab kolm purki täita siirupiga.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails