Selle retsepti sain ma 1938. aastal "Toit on tervis" sarjas ilmunud Olga Kesk-i raamatust "Magustoidud".
Mahla ja suhkru kogust retseptis ei olnud antud.
1,5 l vett
0,5 l kaerahelbeid
2 spl suhkrut
3 spl mahla (panin vähese suhkru sisaldusega mustasõstra mahla)
1,5 l maasikaid (retseptis oli 1l)
4 spl suhkrut maasikatele
Kaerahelbed panna külma veega keema, keeta nõrgal kuumusel 45 minutit, ajada läbi sõela, maitsestada mahla ja suhkruga. Jahutada, vahustada tugevalt.
(Peale keetmist oli päris paks puder, purustasin selle köögikombainis, et oleks kergem läbi sõela ajada.)
Maasikad purustada suhkruga ja segada kaerahelbevahu hulka, vahustada koos veelkord läbi ja tulemuseks on maitsev vahuline magustoit, mis meenutab mannavahtu, kuid on palju tervislikum.
Sellel pildil on näha selle magustoidu tegelik värv:
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar