Selle magustoidu idee leidsin ma 1938. aastal ilmunud raamatust Aari Rõuk "100 toitu õunast". Seal oli see magustoit tehtud õuntega ja pandud vormi vaheldumisi puder ja õunad, kuid kuna mul õunu polnud ja arvasin, et manna juurde võiks midagi eksamat sobida, tegin kirssidega, samuti muutsin koguseid.
1 l piima
1 l piima
2 kuhjaga dl mannat
3 muna
5 spl suhkrut
0,6 l nõrutatud ilma kivideta kirsse
Piim lasta keema tõusta, sõristada sisse manna samal ajal lusikaga potis segades, lisada suhkur, keeta valmis mannapuder.
Veidi jahtunud puder segada munakollasevahu, kirsside ja tugeva munavalgevahuga. Tõsta kuumakindlasse klaasvormi ja küpsetada 200 kraadise ahju keskmises vahes kaanega kaetult 50 minutit.
Võib tõsta lusikaga kaussi või lõigata kandilise tüki.
Võib tõsta lusikaga kaussi või lõigata kandilise tüki.
3 kommentaari:
Uhh, see oli lapsepõlves üks pidevaid toite. Minu vanaema tegi seda kogu aeg...
Prr, isegi sellele mõtlemine tekitab külmavärinaid...
Kunagi saab ehk proovitud ka ise teha.
Mõnikord oli see siiski ka maitsev...aga enamuse ajast TÜÜTU.
Mina ei olnud seda vastupidiselt kunagi enne saanud ja seda vana raamatut lehitsedes tundus mulle see idee huvitav.
Mina olen ka seda kunagi ammu-ammu saanud ning olin selle magustoidu juba unustanud,,, peaks selle tegemise lähipäevil ette võtma
Postita kommentaar