neljapäev, 24. juuli 2008

Shokolaadi-kirsikook

Raamatus "100 kooki 3" oli retsept marmor-brownied vaarikatega, jätsin sealt toorjuustusegu välja ja asendasin vaarikad kirssidega.


300 g tumedat shokolaadi
200 g võid
2 dl suhkrut
4 muna
3,5 dl jahu
1 tl vaniljesuhkrut


Peale 2 dl kirsse



Shokolaad ja või sulatada vesivannis. Munavalged vahustada kõvaks vahuks, munakollased vahustada suhkruga heledaks vahuks. Munavahud segada omavahel ja ka veidi jahtunud sulatatud shokolaadi-võiseguga.

See taigna kogus on mõeldud küpsetamiseks ~20*30 cm mõõtudega kandilises vormis. Tainas valada küpsetuspaberiga kaetud vormi, kaunistada pealt kirssidega ja küpsetada 175-kraadises ahjus 20 minutit.

Raamatus oli juhis, et isegi kui kook ei tundu valmis olevat, ära rohkem küpseta.

Hea kook!

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

aga jahu?

Related Posts with Thumbnails