esmaspäev, 14. juuli 2008

Kirsipannkoogid


Retsept on võetud 1938. a sarjas "Toit on tervis" ilmunud O. Keski raamatust "Magustoidud".



4 muna
2 dl piima (originaalis 1 kl)
100 g jahu
1 dl suhkrut (originaalis 1 tl)
soola
4 dl kivideta kirsse (kogus ei olnud määratletud)

Munad vahustada suhkruga tihedaks vahuks. Lisada jahu, piim, sool, ilma kivideta kirsid.

Tainast pannile tõstes jälgisin, et iga koogi sisse tuleks vähemalt 3-4 kirssi.

Väga maitsvad pannkoogid!

3 kommentaari:

Ninataga ütles ...

Nii nii, sa oled jälle minu lapsepõlve toitude juures :)
Meil kasvas maja kõrval suur kirsipuu ja kunagi oli juulist alates meie igas magustoidus kirsid ( septembrist ploomid ja õunad)
Nüüd tuli see pannkoogid marjadega ka mulle meelde..jube hea :)
Aga kirsse pole enam ...:(
Ehk tuulutan turul ja leian :)

Ssille ütles ...

Teil olid siis tervislikud magustoidud, nii tore ju! Meil tehti teistsuguseid magustoite, sellepärast on minu jaoks sellest vanast raamatust leitud retseptid huvitavad ja uudsed.

Anonüümne ütles ...

tegin neid, väga head on, poolele tainale lisasin ka lusikatäie kakaod, said veel paremad!
soovitaks kirsid poolitada ja ühele koogile ainult paar kirssi lisada, muidu võib kooki olla raske keerata!

Related Posts with Thumbnails