laupäev, 12. juuli 2008

Shokolaadiglasuuriga lihtne kakaokook



Selle retsepti päritolu on teadmata, igal juhul ei ole ma seda taignaosa ise välja mõelnud.
2 muna
2 dl suhkrut
2 dl jahu
2 spl kakaod
1 tl soodat
2 dl hapukoort
Munad kloppida kahvliga lahti, lisada suhkruga segatud kakao, soodaga segatud jahu, hapukoor. Segada kõik läbi, valada küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi. Küpsetada 200-kraadise ahju keskmises vahes kuni puutikuga katsudes jääb tikk puhtaks (~15-20 min).
Kook võtta vormist välja ja katta glasuuriga.
Glasuuri tegemiseks sulatada 100 g shokolaadi ja 1 spl võid, segada omavahel, kanda koogile.
Kõige parem on see kook lahti lõigata siis kui glasuur ei ole veel päris kõvaks muutunud, muidu võib pealmine kiht veidi mureneda.



See on hea ja väga lihtsalt tehtav kook! Kes soovib, võib kooki enne glasuuriga katmist immutada, aga kui üle ei küpseta (liiga kuivaks), siis ei ole selleks otsest vajadust.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kanami sang imo blog. Daw spaghetti.

Anonüümne ütles ...

Mu ema teeb sama kooki väga tihti ja kutsub seda "Neegrionu naratuseks" :D

Anonüümne ütles ...

Ja mina teen seda juba väiksest lapseeast peale - hea kiire ja lihtne kook! Ja meie kutsusime seda Turba koogiks :D

Anonüümne ütles ...

Kook tuli välja, aga põhi jäi nii tavalise tainakäki maitsega.

Related Posts with Thumbnails