pühapäev, 22. veebruar 2009

Tort "Eesti kaart"



Nami-nami kooskokkamise teemaks on seekord: tort isamaale/isamaaline tort, vt http://www.nami-nami.ee/foorum/viewtopic.php?id=2558. Kuna see teema tekitas minus mitmeid mõtteid, siis tegin neist 3 teoks.
Selle tordi puhul oli eesmärk see, et lisaks rohekates toonides maapinnale paistaksid lõikepinnast ka tumedad "mulla-ja liivakihid", seetõttu püüdsin mustikamoosi lisamisega koogipõhja teha inetumaks kui lihtsalt kakaoga tehes tuleks.

Mustika-kakaobiskviittainas:

2 muna
3 spl suhkrut
1,25 tl kakaod
1,5 spl jahu
1,5 spl tärklist
1 tl mustikamoosi



Vahele panekuks:

kakao-kohupiimakreem
mustikamoos

Küpsetasin tordipõhja väikses kandilises lahtikäivas vormis. Peale jahtumist võtsin vormist, pesin vormi puhtaks, lõikasin tordipõhja 2 kihiks ja panin uuesti vormi. Kõigepealt katsin alumise põhja mustikamoosiga, siis kakaokohupiimakreemiga, teise tordipõhja kihi immutasin kompotivedelikuga ja jätsin katmata, sinna panin sulatatud marmelaadi ja kummikommisegu.


Tordi pealispind (maapind):


Maapinna tegemiseks sulatasin marmelaadi ja kummikomme ( õunarõngad), mis olid ühelt poolt valged ja teiselt rohelised. Panin 5 kummikommirõngst ja 2 tl vett potti, segasin, kuni oli sulanud. Kummikommid sulasid kiiresti vedelaks, lisasin sulanud kommidele 1 tl veega segatud 0,5 tl tärklist, kuumutasin koos läbi ja jätsin seisma, seistes muutub natuke kõvemaks, seega väga kaua varem ei tasuks neid sulatada.


Marmelaadide sulatamine oli keerulisem. Panin potti 6 rohelist marmelaadi ja 3 tl vett, segasin, kuid ei tahtnud hästi sulada, vaid kippus kõrbema, kui marmelaadid olid natukenegi koost lagunenud, tekitades segades krobelise marmelaadihunniku, siis võtsin ära. See jäi rohelise-pruunikirju.


Maakonnapiiride tegemiseks kasutasin nonparellipulki.
Tarretise tegemiseks kasutasin kiivi tarretisepulbrit (kuna tarretise rohelist värvi nagunii näha ei jäänud, oleks võinud teha läbipaistva tarretisega (õuna- või pirnikompotivedelikuga).

Peale nonparellidest maakonnapiiride tegemist katsin koogi tarretisega ja täiesti tardunult lõikasin Eesti kujuliseks.

6 kommentaari:

Pille ütles ...

Samuti tore!

kardemon ütles ...

ilus tort!
kas kõik kummikommid sulavad samal meetodil? kas kõigi kommide värv säilub? (kui oled teiste kommidega ka proovinud). väärt mõte! ise selle peale loomulikult tulnud poleks :)

Ssille ütles ...

See oli mu esimene kokkupuude kummikommidega, teisi värve ei proovinud, aga värv peaks kindlasti säilima. Sellel pakendil oli tekst "Trolli Apfelringe", Saksamaa toode. Sulatatud kummikomm jäi natuke veniv, kui mul paber, mille järgi tegin maakondi, puutus selle vastu, siis jäi kummikomm natuke paberi külge.

Sulanud marmelaad jäi põnevam, reljeefsem, kuigi pildilt seda ei ole hästi näha, kummikomm jäi hästi ühtlane.

Anonüümne ütles ...

Kust sa küll neid ideid võtad? :O Ma poleks elu sees selle peale tulnud, et kummikomme niimoodi kasutada. :)

Lucy ütles ...

Nii vahva kook!!

Sille ütles ...

Aitäh kõigile!

Frieda - lihtsalt olen avatud ja võtan vastu ideed, mis mulle kõrgemalt poolt antakse. Mõne idee puhul on nii, et ma ei mõtle üldse selle peale ja samal ajal lihtsalt voolab mu pähe mõtteid, mis ma kiiresti kirja panen, tavaliselt juhtub see õhtul hilja või öösiti, sellepärast on mul voodi kõrval alati pastakas ja vihik.

Related Posts with Thumbnails