kolmapäev, 25. veebruar 2009

Pärmitaignast kilu-munapirukad

12 pirukat

Eelkergitususega pärmitaigen:


25 g pärmi
0,75 dl suhkrut
2,5 dl piima
200 g jahu


Piim lasta käesoojaks, lisada suhkruga vedeldatud pärm ja jahu, segada lusikaga läbi, jätta 20 minutiks kaetult eelkerkima.


Eelkerkinud taignale lisada:

1 muna
0,75 dl õli
225 g jahu
0,5 tl soola


Peale eelnimetatud toiduainete lisamist mikserdada tainas korralikult läbi kasutades mikseri taignakonkse. Kui tainas hakkab mikserdades kausi seintelt lahti tulema ja kausi keskele kokku hoidma, võib mikserdamise lõpetada. Kui tainas ei tule kausi äärtest lahti, on järelikult jahu liiga vähe ja tuleks natuke juurde panna.
Taigen panna kaetult sooja kohta kerkima kuni on kerkinud vähemalt kahekordseks.



Kerkinud taigen rullida laiali, lõigata 12 ruuduks, iga ruudu keskele panna diagonaalselt puhastatud kilu ja munalõik, kaks taignanurka tõsta üksteise peale.


Küpsetada 200-kraadise ahju keskmises vahes kuni on pealt kauni välimusega.

Hea mehine soolane suutäis.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

aitähh selle retsepti eest! homme hakkan tegema kilupirukaid!

Marit ütles ...

Oo, pärmitaigen on hea mõte! Ise olen proovinuid samu pirukaid veidi lihtsama taignaga. Kui aega napib, siis saab maitsvad kilupirukad ka sel moel: http://maitsev.wordpress.com/2008/05/04/kilupirukad/

Anonüümne ütles ...

Kas kilu peab olema värske puhastatud kala või vürtsikilu?

Ssille ütles ...

Tegin vürtsikiluga.

Related Posts with Thumbnails