Lehttaigen lõigata pikkadeks ribadeks, iga riba teha ühest äärest veega märjaks, nii et pikki riba umbes 1/3 kuni 1/2 riba laiust oleks veega üle tehtud, siis hakata seda riba natuke viltu, mitte otse toru ümber keerama selliselt, et märg külg läheks iga ringiga eelmise taignaringi peale. Kõige lõpus teha ribaots terves laiuses veega märjaks, et kinnituks korralikult. Veega eelnevalt märjaks tegemine liimib taigna üksteise külge. Kui seda ei tee, on peale küpsemist lahtine rullis taignariba, mis ei moodusta toru.
Toru otsad jätta taignast paljaks, siis on lihtsam küpsetist toru küljest lahti saada.
Torusid eelnevalt ei määrinud. Kuid valmis taignatorusid määrisin lahtiklopitud munaga.
Küpsetasin 225-kraadise ahju keskmises vahes 15 minutti, kuni olid pealt kuldpruunid.
Kuumalt võtsin küpsetistelt torud välja. Selleks hoida küpsetist käes ja lükata tugevasti noaga metalltoru kitsamast otsast, seejärel kukub see küpsetisest välja või vähemalt nihkub nii palju allapoole, et saab teiselt poolt välja tõmmata.
Jahtunud torud täita täidisega.
Lehttaignatorudesse võib panna nii soolaseid kui magusaid täidiseid, mina tegin seekord sellise täidise:
pool karpi kodujuustu
80 g sinki
50 g juustu
pool paprikat
hapukoort nii et oleks paraja paksusega
Singi, juustu ja paprika purustasin köögikombainis, lisasin kodujuustu ja hapukoort.
Täidise tõstsin väikse lusikaga lehttaignatorusse ja lükkasin sellega sissepoole.
2 kommentaari:
http://www.ullanunelma.fi/product_details.php?p=142
Sellistest internetipoodidest saab torukesi. Ei teagi eestis ühtegi sellist !? Endal on ka olemas ja on väga mõnsa teha igasuguste täidistega torukesi :)
Lissu
Torukesi saab osta Tallinna Kaubamaja koduosakonnast. Müügil 4 tk. pakis.
Postita kommentaar