teisipäev, 10. veebruar 2009

Beseekook "õhuline"


5 munavalget
285 g ehk 2,5 dl suhkrut
1/4 tl sidrunhapet

Munavalged vahustada tugevaks vahuks, lisada suhkur ja sidrunhape, vahustada läbi.
Tordipritsist lasta soovitud kujuga küpsetised, kuivatada 100-kraadises ahjus umbes 4 tundi.
Jahtunud besee pooled ühendatakse omavahel võikreemiga, lastakse külmkapis kreemil hanguda, et beseepooled jääksid üksteise külge kinni.
Võikreem:
100 g võid
50 g kondenspiima
50 g tuhksuhkrut

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Millal seda kreemi tegema peab hakkama ajaliselt? Pool tundi enne kui beseed ahjust välja? Kas sooja kreemi panen beseede vahele?

Ssille ütles ...

Sobib küll pool tundi enne, aga kreem ei ole soe, seda ei keedeta ju. Kui kreemi valmis teed, võid hoida kuni vahele panekuni külmkapis, kuid kui kreem on kaua aega varem valmis tehtud ja on külmkapis täitsa kõvaks läinud, siis tuleks seda eelnevalt toatemperatuuril hoida kuni muutub selliseks, et annab määrida. Kui kreem on poolte vahele pandud, siis hoida külmkapis kuni kreem on kõvaks läinud ja pooled üksteise küljes kinni. Kui tahad neid kooke järgmisel päeval süüa, siis oleks targem kreem panna alles paar tundi enne kookide serveerimist, pikalt külmkapis seistes võib besee niiskuse tõttu pehmeks minna.

Anonüümne ütles ...

Hoidsin 100 kraadi juures neid ahjus 3h ja 40min ja seest kypsesid liiga ära. Mitte ei kõrbenud aga peaaegu sinna poole. Pale 1,5h ahjus olemist olid ilusad valged aga seest veel pehmed. Kui siis maitsesin tekkis sellest keskosast kõvasuhkur suhu.

Ssille ütles ...

100-kraadi juures nad ära küll ei kõrbe. Besee peab ikka läbinisti kuiv olema, ilmselt hoidsid liiga vähe aega.

Related Posts with Thumbnails