neljapäev, 28. mai 2009

Lastekaitsepäeva eel

1. juuni on kalendris kirjas lastekaitsepäevana. Ürituste korraldajad on seda päeva meeles pidanud ja üle Eesti toimub sellel päeval igal aastal palju lastele mõeldud üritusi. Ehk vähem levinud on selle päeva tähistamine kodus, kuid ma tahaksin teid selleks üles kutsuda.

Meie peres on 1. juuni alati laste poolt väga oodatud, sest nad teavad, et lisaks lastekaitsepäeva üritustest osa võtmisele, leiavad nad siis laualt toredad lastepärased söögid ja ehk ka väikse kingituse, mis jätab meie lastesse tunde, et nad on erilised ja väga kallid meile ja lisaks sellele, mida me vanematena igapäevaselt oma laste heaks teeme, on see päev, mil võime erilisemal ja tugevamal viisil oma armastust nende vastu näidata ja kiiretempolises elus võtta aja maha ja veeta sellest päevast nii palju kui võimalik koos lastega ja lapsed tunnevad end uhkelt, et see on spetsiaalne nendele pühendatud päev.

Kutsun meid kõiki üles mõtlema lastekaitsepäeva eel oma lapsevanemaks olemisele ja laste lapsepõlvele.



Kallid emad ja isad!

Elame nii, et kui meie lapsed suureks saavad, ei peaks me kahetsema ja mõtlema: kahju, et ma seda ei teinud.
Paneme kirja kõik toredad asjad, mida me tahaksime teha oma lastele või lastega ja hakkame pihta, sest üürike on aeg, mil lapsed on väiksed ja seda, mille me nüüd tegemata jätame, ei saa enam hiljem millegagi asendada.

Olgu see isetehtud kaisupadi, lapsega veedetud tore päev, ühine koogi küpsetamine, jalutuskäik looduses, ema lauldud unelaul, isaga klotsidest ehitamine, koos meisterdamine või lugemine - kõik see on hindamatu väärtusega meie laste jaoks.

Loome armsad peretraditsioonid, katame kaunilt laua, toome ellu elevust ja üllatusi, mida on tore meenutada ka täiskasvanuna.

Peame üksteist meeles, andes lapsele eeskuju teistest hoolida!

Elame oma elud eriliseks! Põimime päevadesse elamusi kui värvikirkaid mustreid!

R. W. Emerson on öelnud: "Inimesed on sellised, milliseks emad neid on teinud." Mõtleme selle peale!


"PEA MEELES, ET LAPSEPÕLV ON VÄGA LÜHIKE,
EGA KORDU KUNAGI.
MUUDA SEE OMA LAPSE JAOKS IMELISEKS."
C. Haynes





Lastepäraseid toite näeb siit:

http://toidupildid.blogspot.com/search/label/%C2%A4%20L%C3%95BUSAT%20LASTELE

http://toidupildid.blogspot.com/search/label/%C2%A4%20L%C3%95BUSAT%20LASTELE?updated-max=2008-04-18T07%3A00%3A00%2B02%3A00&max-results=20

http://toidupildid.blogspot.com/search/label/%C2%A4%20L%C3%95BUSAT%20LASTELE?updated-max=2007-06-01T06%3A54%3A00%2B02%3A00&max-results=20

Rohkelt lihtsaid ideid lõbusate võileibade tegemiseks leiab minu raamatust „Lõbusad võileivad”.

2 kommentaari:

Merike ütles ...

Sõnuseletamatult suurepärane töö.Ma ei ole varem nii tähelepanelikult su kirjutisi vaadanud.Tubli!!!!!!!!!

Anonüümne ütles ...

Õige jutt on sul. Lapsed on nii kallid, et sõnad ei kirjelda seda tunnet.
Ja mina tähistan ka oma lastega alati lastekaitsepäeva, see meeldib neile nii väga, et on olemas ka neile - lastele - mõeldud päev. Alati on ju loodus ka sellel ajal imeilus ja saab midagi huvitavat ette võtta.

Related Posts with Thumbnails