teisipäev, 26. mai 2009

Kaerahelbe-kohupiima rabarberikook


Kuigi ma eriti rabarberisõber pole, tegin teie rõõmuks ühe tervisliku koogi. Kook tuleb üsna pehme, sobib lusikaga söömiseks, koogi lahtilõikamisega soovitan oodata kuni kook on jahtunud. Kes kardab, et kook jääb liiga pehme, võib lisada retseptis antud kogustele 1 dl jahu. Seda kooki võiks nimetada ka kohupiima-rabarberivormiks.


4 dl kaerahelbeid (purustatult 3,5 dl)
1 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
120 g margariini sulatatult
500 g kohupiima
2 dl keefiri
2 dl suhkrut
3 muna
300 g ehk 3 rabarberit, tükeldatult 4 dl
3 spl mett
1,5 spl mannat
Kaerahelbed purustada, segada jahu, küpsetuspulbri ja vanillisuhkruga.
Rabarberid tükeldada väikesteks tükkideks, panna pannile koos meega, kuumutada segades keemiseni, tekib palju vedelikku, siis lisada segades manna ja kuumutada paksenemiseni. Munakollased vahustada suhkruga, munavalged vahustada kõvaks vahuks. Margariin sulatada.

Munakollasevahule lisada kohupiim, keefir, kuivainetesegu, sulatatud margariin, rabarberisegu, segada, lõpuks lisada ettevaatlikult segades munavalgevaht.

Küpsetada küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivas koogivormis 200-kraadise ahju keskmises vahes 40 minutit.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Millal peaks selle margariini panema ja kas enne sulatama?

Üldine kommentaar on, et väga palju mässamist mingi tavalise koduse koogi jaoks. Aga no ma proovin ta ikka ära.

Anu

Anonüümne ütles ...

Miks soovitab Sille tervislikku või asemel kasutada eriti ebatervislikku margariini?
Tervise arvelt küll ei tasuks kokku hoida!

Ssille ütles ...

See on mul vist esimene margariiniga küpsetis üle pika aja.
Sa oled õnnelik inimene, sest sa ei ole rahaprobleemidega kokku puutuma pidanud, muidu sa ei kirjutaks nii, aga samas on sul selle võrra raskem mõista inimesi, keda tuleb iga päevaga järjest rohkem juurde ja kes ei saa mõelda sellele, et tervise arvelt ei tasu kokku hoida, vaid peavad mõtlema sellele, kuidas hing sees hoida ja siis ei ole oluline, kas sa sööd margariini või ainult saia või kartulit, siis loksuavd väärtushinnangud natuke teise kohta ja tähtis on see, et üldse midagi süüa saab. See oli lihtsalt väike selgitustöö sulle, mitte minu enda kohta, aga tea, et selliseid inimesi, kellest ma kirjutasin on tohutult palju ja neile võivad sellised kommentaarid haiget teha.

Ssille ütles ...

Olen unustanud panna selle, et margariin tuleks sulatada ja lisada munakollasevahule siis kui kohupiima ja kuivained paneb. Teen selle paranduse ka retsepti.

Related Posts with Thumbnails