pühapäev, 11. jaanuar 2009

Pannkoogid õunamoosist


Retsept raamatust "Neli aastaaega maapere köögis".

Väga maitsvad, paksud pannkoogid. Küpsevad samadel tingimustel pruunimaks kui teised pannkoogid.
2 dl õunamoosi või õunakastet
1 dl piima
0,5 tl soodat
2 muna
200 g jahu
soola
2 tl suhkrut

Munad kloppida suhkruga lahti, lisada õunamoos, piim, sooda ja soolaga segatud jahu. Praadida koogid.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hei! mul on täiesti teemaväline küsimus. Vaatasin ahvatlevaid supiretsepte blogis ja tekkis küsimus, kust leida supikonte? ja suitsutatud supiliha? Või milline kondiga liha üleüldse sobib supi keetmiseks.

Ssille ütles ...

Turul müüakse supikontide või raguu nime all konte, kilohind umbes 20 krooni. Suitsukonte leiab ka turult, aga mitte toore liha osakonnast.

Anonüümne ütles ...

Katsetatud ja maitsesid kogu perele!

Mul pannkookide tegemisega raskusi- ei oska õiget kuumust valida ning õli doseerida ka mitte. Kui pannkoogid ümber pööran, siis on kõik õli juba ära imbunud ja pannkookide teine pool saab üsna kuiv- kas peaks õli juurde lisama? Kui palju peaks õli olema? Mis kuumusel peaks pannkooke küpsetama- kas pigem kauem küpsetada madalam tulel? (Mõtlen just neid väikesi pannkooke)

Sille ütles ...

Mina panen ikka peale kookide ümber pööramist ka natuke õli ja kallutan õrnalt panni, et õli vajuks laiali. Enne uut taigna panekut panen ka õli, raske öelda kui palju ma panen, võib-olla 1 spl või rohkem. Enne esimeste kookide panekut tuleks õli pannil kuumaks lasta. Alguses esimese pannitäie ajal panen pliidi kuumuse 6 astmega pliidi puhul 6-peale, kui hakkab praadima, siis keeran 4 peale ja enamasti küpsetangi neljanda kuumuse peal või kui tundub, et praeb liiga tugevasti, siis 3-peale. Kui on sulle meeldiva värvusega, siis aitab.

Anonüümne ütles ...

Üllatavalt lihtne retsept ja väga head koogid tulid! Panin suhkrut veidi rohkem kuna õunapüree oli suhkruta.
Mina panen õli enne igat uut portsu, umbes 1spl ja peale ümber pööramist ainult siis kui tundub, et on vaja. Esimene kord praadisin neid kooke liiga kõrgel kuumusel ja siis said nad väga pruunid, isegi kõrbesid veidi. Teisel korral jätsin panni keskmisele kuumusele (aga eks kõik oleneb pannist ja pliidist) - igatahes kui taigna pannile panin, siis ei särisenud miski. Praadisin seni kuni taigna pinnale tekkisid mullid, siis keerasin ja praadisin teise poole.
Koogid tulid mõnusalt paksud, õhulised (esimene kord jäid veidi nätsked).

Anonüümne ütles ...

Proovisin ka koogid järgi, väga head tuli. esimene kord tegin õunamoosiga ja teine kord seisma jäänud pohlamoosiga. mõlemal korral söödi taldrik kiiresti tühjaks. mina panen õli ainult esimesele pannitäiele tilgakese ja hiljem veel võibolla 1x, saab nii väga edukalt hakkama.

Related Posts with Thumbnails