neljapäev, 29. jaanuar 2009

Seakõrvad tarrendis



Nägin esimest korda elus müügil seakõrvu ja sain kasutada võimalust teha kõrvu tarrendis ehk siis keeta kõrvad ära ja valada üle keeduvedelikuga, mis tarretub ära väga tugevaks tarrendiks.
700 g seakõrvu (5 tk)
1,25 l vett
1 koorega mugulsibul
5 tera pipart
1 väike loorber
1 spl soola
1 tl sinepit
1 väike porgand (20 min enne keetmise lõppu)
0,5 paprikat peale keetmist
Toored kõrvad on kuivad, puhtad, ei ole verised.
Kupatasin seakõrvad, st lasin keema, vahu tekkimisel valasin vahu ära, pesin puhtaks ja panin uue veega keema. Uue veega keema pannes lisasin ka maitseained. Keetsin 2 tundi, 50 minutit. 20 minutit enne keetmise lõppu lisasin tükeldatud porgandi.
Keedetud kõrvad tõstsin ristküliku kujulisse keeksivormi, valasin peale keeduvedeliku, millest võtsin välja sibula, loorberi ja terapiprad. Keeduvedeliku hulka segasin ka tükeldatud paprika,
panin külma tarduma.
Keedetud kõrval jääb valge õhuke kõrva sees olev osa krõmpsuks, see ei lähe pehmeks, aga sellega harjub üsna ruttu ära.

Sellel pildil on näha lõikepind kui tarrend ei olnud veel päris tugevaks tarretunud.


3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kust saab osta seakõrvu?

Ssille ütles ...

Küsi sellisest lihapoest, kus müüakse ka igasuguseid rupskeid - kamaraid, seajalgu jms, neid tuleb müügile vähe, aga kui müüalt küsida, siis mitmetes kohtades on võimalik ka endale tellida.

kipe ütles ...

Mina just praegu teen Teie retsepti järgi. Vaatame, kas tuleb nämma 😊

Related Posts with Thumbnails