neljapäev, 1. jaanuar 2009

Heeringa-muna saiarull

Retsept on võetud "Pere ja Kodu" retseptilisast, asendasin toorjuustu paksu hapukoorega.
9 röstsaiaviilu
immutamiseks piima
Täidis:
3 heeringafileed
3 keedetud muna
500 g paksu hapukoort (20%)
0,5 tl soola
noaotsaga sidrunpipart
1/3 tl basiilikut
Pool katet jäi üle, nii et tasuks vähem teha. Retseptis oli kirjas, et pool täidist panna saiaviiludele ja teine pool enne serveerimist rullile peale, kuid kuna mul oli see rull niigi pehme, siis ma ei näinud selleks vajadust. Kuid teinekord lisaksin täidisesse ka zelatiini.

Rõstsaia viiludelt lõigata ära ääred.
3 x 3 röstsaia viilu panna fooliumile tihedalt üksteise kõrvale, immutada ja katta täidisega.
Retseptis ei olnud immutamist täpsustatud. Kastsin saiaviilud kiirelt piimasse, valmis saiarull oli liiga pehme, sain küll viile lõigata ja kuidagi neid tõsta, kuid oleks võinud kuivem olla. Targem oleks vast lusikaga piima peale tõsta.


Täidisega kaetud saiaviilud keerata fooliumi abil rulli. Pakkida fooliumisse ja jätta järgmise päevani külmkappi seisma. Enne serveerimist lõigata viiludeks ja kaunistada.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Very good!

Related Posts with Thumbnails