kolmapäev, 21. jaanuar 2009

Kakao-rosina keerusaiad

Eelkergitusega pärmitaigen:



Soojenda 0,5 l piima käesoojaks (pigem olgu jahedam kui kuumem, liiga kuumaga ei hakka pärm kergitama),
lisa 1,5 dl suhkruga segatud 50 g pärmi
ja 400 g jahu.


Sega lusikaga läbi ja jäta 20 minutiks kerkima.

Võta juba munad ja õli külmkapist välja soojenema.


Peale seda lisa taignale
2 lahtiklopitud muna
1 tl soola
umbes 450 g jahu
1, 5 dl õli.

Sega mikseri taignakonksudega kuni moodustab nõu keskel palli. Lase kerkida kinni kaetult (mina olen toidukile peale pannud) soojas kohas, mitte kuuma pliidiplaadi peal, pigem kuuma pliidiplaadi kõrval kuni taigen kerkib vähemalt kahekordseks (umbes 1 tund). Õhukindlalt, näiteks toidukilega kaetult kerkib taigen kiiremini!

Lahtirullitud taigen määrida sulatatud võiga või katta võitükikestega, sinna peale raputada suhkruga segatud kakaopulbrit või magusat kakaojoogipulbrit (mina tegin nii) ja rosinaid. Keerata rulli, lõigata jupid, küpsetada 200-kraadise ahju keskmises vahes.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails