Keeda makaronid, tükelda suvikõrvits ja paprika ribadeks, haki punane sibul. Kuumuta köögiviljad väheses õlis pehmeks, lisa makaronid, kuumuta koos kiirelt läbi.
Miks karatakse sageli nii kurjalt nende kaela, kes sõna pasta kasutavad? Mis seal sakslikku on? Mind isiklikult ei häiri ei makaron ega pasta. Saan mõlemast aru. Pasta-vihkajatele ütleks aga vaikselt, et kui nõuka ajal oli enamasti menüüs makaron, siis samas olid ju müügil ka teokarbid - tehtud samast "algmaterjalist". Ega siis "pasta" vihkajad neid teokarpe siis ka makaronideks ei nimetanud??? Minuteada mitte.
Ärge olge nii kurjad ja ärge laske ennast segada eputajatest (jah, on ka neid) kes räägivad fusilli bucati cortist või zitist kui oma menüüd ette loevad - siin piisaks tõesti ainult sõnast pasta. See on minu tagasihoidlik arvamus.
Vabandan Sille, et Su blogi reostan selle vahemärkusega. Jõudu edaspidiseks!
3 kommentaari:
vahva et sina ei häbene seda ausat sõna "makaronid" ning pole ümber lülitunud saksikule "pastale" :)
"makaronid" (it k. macaroni) on üks kindel sort pastat. Eesti keeles nimetatakse neid ka sarvekesteks.
Miks karatakse sageli nii kurjalt nende kaela, kes sõna pasta kasutavad? Mis seal sakslikku on? Mind isiklikult ei häiri ei makaron ega pasta. Saan mõlemast aru.
Pasta-vihkajatele ütleks aga vaikselt, et kui nõuka ajal oli enamasti menüüs makaron, siis samas olid ju müügil ka teokarbid - tehtud samast "algmaterjalist". Ega siis "pasta" vihkajad neid teokarpe siis ka makaronideks ei nimetanud??? Minuteada mitte.
Ärge olge nii kurjad ja ärge laske ennast segada eputajatest (jah, on ka neid) kes räägivad fusilli bucati cortist või zitist kui oma menüüd ette loevad - siin piisaks tõesti ainult sõnast pasta.
See on minu tagasihoidlik arvamus.
Vabandan Sille, et Su blogi reostan selle vahemärkusega.
Jõudu edaspidiseks!
Postita kommentaar