reede, 18. september 2009

Kohupiima-kohvikreem


900 g kohupiimapastat ( 3 pakki 300-grammist Tere kohupiimapastat)

2 dl vahukoort + 2 spl suhkrut

2 spl zelatiini

5 spl vett

7 spl suhkrut

väike 18-grammine 3 in 1 kohvipulber (Nestcafe)

4 spl vett kohvipulbri lahustamiseks



Vahusta vahukoor 2 spl suhkruga. Sega lahustuva 3 in 1 kohvijoogi pulber kuuma veega. Selle asemel võib kasutada ka tavalist lahustuvat kohvipulbrit, kuid siis võiks seda võtta ainult 1 spl ja lahustada 2 spl kuuma veega. Lisa kohupiimale suhkur ja lahustatud kohvipulber, siis vahustatud vahukoor ja kiirelt kohupiimakreemi samal ajal segades ka paisutatud ja seejärel sulatatud zelatiin.
Zelatiini paisutamiseks pane zelatiin tassi, lisa külm vesi, jäta seisma mõneks minutiks, kuni on muutunud paksuks, siis haki lusikaga ühtlasest massist lahti pudiks ja soojenda mikrolaineahju tavalisel soojendamise reziimil 20 sekundit või pane tassiga veega potti ja soojenda aeg-ajalt zelatiini segades kuni on muutunud vedelaks, keema ei tohi lasta, siis ei tardu enam.
Kui ei ole soovi tarretatud kreemi saada, siis võib ka lihtsalt ilma zelatiinita teha.
Kaunistuseks torkasin kreemisse šokolaaditükid.
Kreem oli õrnalt kohvi maitsega, kohvi maitse oli tunda, kuid mind, kes ma kohvi ei joo, ei seganud.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Genial fill someone in on and this mail helped me alot in my college assignement. Gratefulness you on your information.

Anonüümne ütles ...

kas kohupiimakreemi saab ise kodus ka valmistada?

Sille Varblane ütles ...

Kohupiima tegemise õpetus on mul blogis olemas. Võta lehe küljel olevatest alajaotustest "Isetehtud toiduained", sealt leiad ka kohupiima.

Anonüümne ütles ...

tegelikult tahtsin ma teada kuidas kohupiimast kohupiimakreemi saab? kuidas ma seda t66tlema pean?
n2iteks ricotta tundub mulle p2ris kreemjas juba aga kui tuhksuhkrut juurde panen poleks vist veel p2ris kreem...

Sille Varblane ütles ...

Lisa kohupiimale piima või hapukoort, kui on suuretükiline kohupiim, aja eelnevalt läbi sõela, mikserda läbi. Ricottat kasutades tuleks lisada midagi haput, kas sidruni- või laimimahla, sest tal ei ole kohupiimale omast hapukat maitset.

Related Posts with Thumbnails