reede, 5. juuni 2009

Kirju-mirju kirsikook


4 muna
2 dl suhkrut
1,5 tl soodat
2 dl keefiri
2 dl hapukoort (võib asendada keefiriga)
2 spl kakaod
500 g jahu
3 dl kirsse
1 tl vanillisuhkrut
Munad kloppida kahvliga lahti, lisada suhkur. Jahu segada sooda ja vanillisuhkruga, 2 spl jahust tõsta tassi ja segada kakaoga. Ilma kakaota jahu valada munade hulka, sinna lisada hapukoor, keefir, kirsid, segada läbi. Tainas jagada kahte ossa, ühele lisada vähese jahuga segatud kakao. Kakao segamine jahuga tagab selle, et taignasse ei teki kakaotükke.
Küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile tõsta vaheldumisi mõlemat tainast, lükata lusikaga ühtlaseks, nii et jääb siiru-viiruline. Küpsetada 200-kraadise ahju keskmises vahes 20 minutit.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tundub väga ahvatlev kook, aga kuidas maitse oli?
mõtlen, et siia kooki sobivad vist kõik marjad, või õunad, rabarbrid?

Sille Varblane ütles ...

Kook oli päris hea, kindlasti sobivad ka õunad või rabarberid, aga ka ilma marjalisandita peaks sobima.

Related Posts with Thumbnails